Railcare bra rapport, SJR lite sämre

Railcare och SJR är två bolag som jag inte gick in alltför tungt i, men nu har Railcare dubblats sen jag köpte och SJR har nästan dubblats så nu är innehaven någorlunda stora faktiskt.

Hur som helst så gjorde Railcare en riktigt bra rapport och kommer dela ut 3 kr i direktavkastning efter att ha delat ut noll kronor förra året. VD verkar positiv i sina framtidsutsikter och även om VD:ar ofta verkar positiva har det här bolaget levererat hittills.

SJR kom med en lite sämre rapport och har backat lite grann, men de delar ut rejält med pengar, ungefär sex procents direktavkastning eller nåt sånt.

Jag har aktier i hyfsat många bolag nu så jag orkar inte vara jätteinsatt i dem alla men istället blir det lite mer riskspridning så då kan det vara acceptabelt att ha lite sämre koll. Kanske inte den bästa strategin för att maximera avkastningen men det är lite av en balansgång mellan riskspridning också.

Båda bolagen får ligga kvar i portföljen. Rent allmänt känner jag en liten oro för en nedåtrekyl snart i mina innehav men man får väl se hur det blir.

Etiketter: ,

Lämna en kommentar