Sålde Cavotec, ökade i Mat.se, köpte Railcare

Idag kom Cavotec med en dålig rapport och jag sålde på 29,50, sedan gick dem ner en bit till. Jag sålde med vinst på 7%. Jag är inte så insatt i rapporten men det lät inget vidare i alla fall. Kanske går jag in i Cavotec igen nån gång efersom jag ändå tror att det är ett kvalitetsbolag. Men det dröjer nog ett tag eftersom jag just nu känner att det är okej att minska lite i exponeringen mot marknaden.

Fast jag ökade faktiskt lite i Mat.se igår. Dem ökade omsättningen med 100% jämför med juli föregående år. Visserligen vet man ju inte om de kommer att lyckas vända till plus men det är seriösa aktörer bakom i alla fall så att vara med på tåget med en trots allt begränsad slant känns okej för mig.

Nu när jag tittade efter såg jag även att min köporder av Railcare gick igenom på 57 kronor. Bra att jag hade is i magen, har haft köporder inne på dem i nästan en vecka tror jag och nu fick jag dem till ett betydligt bättre pris än om jag köpt direkt. Railcare verar vara ett bra bolag och järnvägsunderhållsbranchen har nog några bra år framför sig.

Med dessa transaktioner är min exponering mot marknaden ungefär oförändrad.

Etiketter: , ,

Lämna en kommentar