Mansöverskott i Linköpings arbetsmarknadsregion

Det här är inte aktierelaterat men ändå lite intressant tycker jag. Tydligen har man valt att bosätta sig på fel plats om man ser till möjligheten att träffa en bra tjej i just den här staden. Visserligen har jag känt till att det varit ungefär så här men jag blev ändå aningen förvånad när jag tog ut nedanstående siffror från Statistiska Centralbyrån.

Det är 36% fler ogifta män än kvinnor i åldrarna 25-29 år i Linköping. Sen får man även komma ihåg att det finns många sambopar samt särbopar som inte är gifta. Detta leder till att mansöverskottet i kategorin singlar säkerligen är mycket högre än 36%.

Detta kan illustreras med ett exempel. Från början är det 136 ogifta män och 100 ogifta kvinnor. Av dessa finns det 33 par som är sambo eller särbo (siffran 33 är bara ett räkneexempel) och som då inte är singlar. Hur många singlar av vardera kön återstår då? Jo 103 män och 67 kvinnor. I det här exemplet blir det då 54% fler singelmän än singelkvinnor i Linköpings arbetsmarknadsregion.

Bor man här och är man får man nog ha siktet inställt på att antingen ha lägre krav eller att hitta en tjej från nån annanstans. Eller så får man hoppas att man har tur.

Tar man alla män och kvinnor, ogifta som gifta e.t.c., så är det enligt Statistiska Cenralbyrån totalt 19% fler män än kvinnor i Linköpings A-region i åldrarna 25-29 år. Tidigare kollade jag bara på ogifta. Att procentsiffran är högra för ogifta beror på samma effekt som i räkneexemplet ovan fast om man räknar på gifta och ogifta istället för sambos/särbos och singlar.

Är du sugen på att leka runt själv med statistiken kan du göra det här. Hittar du nåt intressant så posta gärna en kommentar.

mansoverskott_linkoping

Etiketter: ,

Lämna en kommentar