Anders Borg intervjuas i Sveriges Radio Ekots lördagsintervju

Anders Borg intervjuas i Sveriges Radio idag. Vi ska vara glada att vi har Anders Borg som finansminister. Hur skulle det gå om vi hade Juholt vid makten som populistiskt lovar saker härs och tvärs utan att säga hur det ska finansieras?

Borg säger att om svenska banker behöver statligt stöd ytterligare en gång så kommer det att sluta med att staten tar över bankerna. Helt rätt tycker jag. Borg sa även att han tycker att det är dåligt att Swedbank tänker göra en utdelning till deras aktieägare när bankens balansräkning inte är starkare än vad den är.

Borg säger att han tror på euron på sikt och att han inte utesluter att Sverige kan gå med där. Personligen tror jag att euron är ett dömt projekt eftersom de ekonomier som samlas under samma valuta har för olika ekonomier.

Sen det där med att satsa på restaurangjobb.. Nog måste det finnas bättre saker att satsa på? Kanske att skapa jobb inom vården istället. Jag kan inte se att Sverige direkt lider brist på restauranger så att de ska få en skattefördel. Tvärtom är kvaliteten på restaurangerna i staden där jag bor ganska låg. Och om restaurangerna kan vara så mediokra och ändå klara sig så tyder det inte på att det är en för hård konkurranssitation för restauranger. Sagt med lite glimten i ögat.

Men visst det är väl ingen katastrof att satsa lite på restaurangjobb om staten får igen pengarna på satsningen framöver.

Men de två invändningarna är ganska små, på det hela taget är Anders Borg en oerhört bra och uppskattad finansminister i min mening.

Etiketter:

Lämna en kommentar