Ät silver – bli blå

Möt mannen som blev blå av att förtära och smörja in sig i kolloidalt silver (video).. Mannen drack en kolloidal silverlösning för att bli av med hudproblem.. När han även började smörja in sig i silver så blev hans hud blå. Han fortsätter dock fortfarande att förtära kolloidalt silver eftersom

Kan erkänna att jag testade att förtära kolloidalt silver en gång många flera år sen, minns inte varför. Fast det var väldigt lite. Det är ofarligt i små mängder.

Från wikipedia:

Kolloidalt silver är silver i kolloidal, det vill säga mycket finfördelad form. Generellt kan dock sägas att “kolloidalt silver” inkluderar alla produkter med silver i någon koncentration, upplöst i destillerat vatten.

Kolloidalt silver har blivit populärt i hälsokostbranschen. Det finns dock inga vetenskapliga belägg för att silver skulle vara ett livsnödvändigt ämne för människor, eller att kolloidalt silver skulle kunna förebygga infektioner .[1] Om man tar silver för invärtes bruk, finns det en risk för sjukdomen argyri.

Silverpriset har haft en fantastisk utveckling den senaste tiden. Kommer det att fortsätta upp eller kommer vi att se en rekyl? Går man efter Jim Rogers så är silver en bra investering på sikt. Går man efter en artikel på Seeking Alpha så kommer priset fortsätta upp även i det korta perspektivet.

Silverpriset de senaste sex månaderna

Silverpriset de senaste sex månaderna

Timingen för uppgången stämmer ganska bra överens med tidpunkten för när JP Morgan, som misstänks för manipulation av silverpriset, stängde sin avdelning som handlade med råvaror. Visst är det lite spekulativt men det är ändå intressant. National Inflation Association (vet inte hur pålitliga de är som källa) skrev en intressant artikel om det hela.

Det har skrivits en del om manipulation av silverpriset och i Seeking alpha-artikeln fanns en bild över hur förhållandena ser ut mellan blankare och de som är långa.

Blankare och långa av silver

Blankare och långa i silver

I bilden går att utläsa att bland de ickekommersiella aktörerna är det många fler som är långa än korta, medans för de kommersiella aktörerna (banker och dylika antar jag) är det många fler som är korta.

Läste även en annan artikel som undrade varför COMEX tog extra lång tid på sig att leverera fysiskt silver. Istället för att leverera direkt och slippa lagerkostnade väntade de till slutet av leveransperioden. Lite spekulativt, men intressant.

Jag har läst på andra ställen att världslagren av silver gått ner 90% från 50-talet, och att det kan finnas risk för silverbrist om någon större investerare kräver en stor leverans.

Personligen har jag First Majestic för att få exponering mot silverpriset. Ett orosmoment är dock att det finns kriminella grupper i Mexiko som sätter ökad press på gruvföretagen där.

Jag tror dock att First Majestic kan hantera situationen att döma av svaret jag fick från deras Investor relations:

Hi Emil -

Thanks for your recent correspondence.  We have security personnel at each of our three operating mines.  However, the primary reason for our security is not due to any problems that have occurred in our areas, but rather to create a safe working environment for our employee’s.  We want to make sure all our employee’s feel safe when they come to work which in turn allows them to remain focused on the operations.

We are obviously aware of this situation and we take the necessary precautions.

Regards,

Todd Anthony

Etiketter:

Lämna en kommentar