Skagen Global får en ny förvaltare

Skagen global får Kristian Falnes som ny förvaltare efter Filip Weintraub som slutar. Det är ju synd att Filip slutar, han har varit bra på att kommunicera tycker jag, och förvaltningsresultaten har varit bra.

Personligen har jag under en tid övervägt att minska mitt innehav i Skagen global eftersom mina egna aktier gått betydligt bättre än Skagen global det senaste året. Under 2008 slog Skagen global mina egna investeringar lite grann men efter det har mina egna placeringar utklassat Skagen Global. Självklart gör jag inte anspråk på att vara en bättre investerare än Skagen globals förvaltare men det är betydligt svårare att placera såna stora summor pengar som Skagen Global har att placera än att placera relativt små summor som jag själv gör. För Skagen global är det omöjligt att placera i de flesta bolag eftersom deras köp skulle driva upp kursen för mycket. Sen var ju stockholmsbörsen stark förra året vilket hjälpte mig att utklassa Skagen Global, så att jämföra över en så kort tid som ett par år är lite orättvist.

Hur som helst så tror jag inte att Filips avhopp påverkar Skagen Global så oerhört mycket eftersom Kristian Falnes också verkar vara en bra förvaltare och han kommer ha stöd av resten av Skagen.

Som sagt så tror jag inte avhoppet påverkar så mycket, men jag är heller inte helt övertygad om att Skagen Globals avkastning i framtiden kommer att bli helt lysande varken med eller utan Filip Weintraub. Jag skulle dock välja den här fonden framför de flesta andra globalfonder.

Etiketter:

Lämna en kommentar