TravelPartner nyanställer

I TravelPartners Q3-rapport nämndes att de hade 29 anställda. Nu såg jag en platsannons på arbetsförmedlingen där de söker en biljettör.

Biljettör

Vill du byta jobb? Frågar du oss är TravelPartner den roligaste arbetsplatsen samtidigt som vi är en av Sveriges ledande Internetresebyråer!
Vi behöver utöka vår personalstyrka på resebyrån med en erfaren biljettör. I arbetsuppgifterna ingår biljettering, omskrivning och köhantering i Amadeus, Sabre och Worldspan. Även bevakning och utställande av refundapplications samt hantering av ADM/ACM ingår i uppgifterna. Vi ser gärna att du som söker har arbetat som biljettör hos någon av våra konkurrenter alternativt att du har varit biljettör hos någon av de större traditionella resebyråerna. Ett absolut krav är dock att du har erfarenhet av biljetteringsarbete på en resebyrå.
Vi är ett relativt ungt gäng på drygt 40 personer som sitter i trevliga nybyggda lokaler vid Medborgarplatsen på Södermalm i Stockholm.

Det intressanta är att det nämns att drygt 40 personer jobbar på TravelPartner. Det innebär att kanske 12 personer nyanställts.

Vad innebär detta för prognosen 2010? Det blir en extra lönekostnad på ca 6 Mkr. På en nettoomsättning på ca 80 Mkr motsvarar detta 7,5%.

Detta är inte bara negativt, i Q3-rapporten nämnde VD att de hade haft problem med att hitta personer med rätt språkkunskaper och att det hade hämmat tillväxten. Kanske har rätt kompetens hittats nu.

Visst är det maffigt att öka personalen med så mycket på så kort tid, men jag hyser goda förhoppningar om att bolaget lyckas göra en bra vinstökning 2010 ändå, eftersom bolaget är i kraftig tillväxt.

Lämna en kommentar